Du er her:  Skip Navigation LinksOlav Duun VGS > Elevsider > Skolestart 2016 > Informasjon vg2 Ambulansefag

Informasjon vg2 Ambulansefag

Informasjon Vg2 Ambulansefag,
ordinært utdanningsløp skoleåret 2016-2017

Skolen ønsker å gi noen praktiske opplysninger før skoleåret starter:

1.         Ordinært utdanningsløp angående praksis i sykeheim/ambulansetjenesten:
Sykeheimspraksis blir i hovedsak lagt til elevens hjemkommune eller Namsos kommune. Hvis det ikke er mulig å få til dette, kan det bli aktuelt å be andre kommuner om praksisplass.
I forbindelse med praksis i ambulansetjenesten benyttes fortrinnsvis praksisplasser i fylket for ordinæreleven, eller i tilgrensede fylker som kan stille med hospiteringsplass, evt. elevens hjemkommune. I praksistiden må elevene regne med å gå i turnus på samme måte som personalet på praksisplassene. Nærmere avtale om turnus gjøres mellom elevene og praksisplassen når praksisperioden begynner - ut fra hva som er hensiktsmessig på den enkelte praksisplass.

2.         Vg2 Ambulansefag kvalifiserer for å søke Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse med ambulanserelaterte programfag, som igjen kvalifiserer for å søke på lærlingplass

Lærlingplasser:
Det gjøres oppmerksom på at ved nåværende ordning er et visst antall lærlingplasser i Ambulanse Midt-Norge, avd. NT knyttet opp imot utdanningsløpet. Ordinære elever og voksne elever som ikke får en av disse lærlingplassene må regne med å flytte ut av fylket for å skaffe seg en lærlingplass. Søknadsfrist angående lærlingplass er 1. mars i Nord-Trøndelag. Søknadsfrist kan variere andre steder i landet.

4.         Dersom du har arbeidet i helseinstitusjon hvor det er eller har vært MRSA-utbrudd de siste 12 mnd., ELLER du har arbeidet eller har vært innlagt i helseinstitusjon utenfor Norden/Nederland i løpet av de siste 12 mnd., skal du forevise dokumentasjon på negativ prøve.
(*Utvidet informasjon på informasjonsskrivets side 2.)

Har du oppholdt deg i minst tre mnd. i løpet av de siste tre år i land med høy forekomst av tuberkulose (dvs. i andre land enn Vest-Europa, USA, Canada, Australia, New Zealand og Japan), skal du forevise dokumentasjon på tuberkuloseundersøkelse og negativ prøve.

5.        Arbeidstøy i praksisperiodene.
Dette vil det bli gitt nærmere informasjon om av kontaktlærer etter skolestart og kan medføre kostnad.

6.         Angående Prosjekt til fordypning. Denne informasjon gjelder kun ordinær
klasse.
To av timene i faget Prosjekt til fordypning har skolen bestemt skal brukes til styrketrening, dvs. at hele klassen må ha faget styrketrening skoleåret 2016-2017.

OLAV DUUN VIDEREGÅENDE SKOLE, 02.08.2016

Utvidet informasjon om MRSA, hvor hovedpunktene står i pkt. 4*

GJELDER SYKEHUS
Gjelder alle:
-          Dersom du tidligere har hatt MRSA, men ikke senere hatt 3 negative kontrollprøver
-          Dersom du i løpet av de 12 siste måneder har fått påvist MRSA (selv om kontrollprøvene har vært negative)
-          Dersom du har bodd i samme husstand som MRSA positive
-          Dersom du har hatt nærkontakt med MRSA positive uten å bruke beskyttelsesutstyr

Gjelder de som har vært i land utenfor Norden de siste 12 måneder:
-          Dersom du har vært innlagt i helseinstitusjon
-          Dersom du har fått omfattende undersøkelse eller behandling i en helsetjeneste
-          Dersom du har arbeidet som helsearbeider
-          Dersom du har oppholdt deg i barnehjem eller flyktningeleir
-          Dersom du har kliniske symptomer på hud-/sårinfeksjon, kronisk hudlidelse eller innlagt medisinsk utstyr gjennom hud eller slimhinner og har oppholdt deg utenfor Norden i mer enn 6 uker.

Arbeidstakere som i løpet av de tre siste år har oppholdt seg i land med høy forekomst av tuberkulose i minst tre måneder og som skal tiltre eller gjeninntre i stillingen i helse- og omsorgstjenesten i lærerstillinger eller i andre stillinger knyttet til barneomsorg har plikt til tuberkuloseundersøkelse før tiltredelse.

Denne informasjon er gitt av spesialrådgiver Kolbjørn Thun ved fagavdelingen ved Sykehuset Namsos og Sykehuset Levanger