Du er her:  Skip Navigation LinksOlav Duun VGS > Elevsider > Skolestart 2016 > Informasjon Bygg- og anleggsteknikk

Informasjon Bygg- og anleggsteknikk

Informasjon om  verneutstyr, arbeidsklær og verktøy til elever som skal gå Bygg- og anleggsteknikk

NTFK og Olav Duun videregående skole tar elevenes sikkerhet på alvor, ved skolestart får de derfor utlevert følgende personlig verneutstyr:
- Hjelm med vernebriller og hørselsvern
- Vernesko og vernestøvel med spikertrampsåle
- Softshell jakke med varselsfarger.
Utstyret elevene får utdelt på vg1, skal de også bruke på vg2.
Det forventes vanlig slitasje på verneutstyret. Eleven må erstatte utstyret dersom han/hun roter det bort eller på andre måter ødelegger det.

BRUK AV ARBEIDSTØY OG VERNEUTSTYR

Eleven vil i starten av skoleåret få en grundig opplæring i bruk av klær og annet verneutstyr på verkstedet.  Det forventes at eleven stiller med riktig utstyr på verkstedet. Elever som ikke bruker pålagte klær / verneutstyr på verkstedet vil bli bortvist fra verkstedet.
Det forventes at arbeidsklærne er rene og etter forskriftene når elevene møter på verkstedet. Når arbeidsklærne har behov for vask må eleven ta med klærne hjem og vaske dem.
I tillegg vil vi at alle tar med seg klærne hjem til vask til følgende tidspunkter:
- Høstferie
- Juleferie
- Påskeferie
- Før eksamen (vg2)

KJØP AV ARBEIDSKLÆR OG VERKTØY

Elevene må kjøpe noe utstyr.
Listen nedenfor gjelder verktøy og arbeidsklær som du må ha som elev på byggfag. Skaff det gjerne før skolestart; brukt eller nytt. Skolen har forhandlet fram et meget godt tilbud med Industrivarer (Tools), og vi organiserer felles innkjøp av det som du mangler ved skolestart.
Håndverktøy:
- Håndsag
- Hammer
- Vinkel
- Kniv
- Olfakniv
- 2-Meterstokk
- Tømmerblyant (2stk)
- Målband 5m

Arbeidsklær (jakke og bukse).

Snekkervest eller snekkerforkle.

Verktøykiste låsbar.

Hengelås type kodelås 2 stk.

Elevene er selv ansvarlige for personlig verneutstyr, arbeidsklær og verktøy.  Blir noe skadet eller kommer bort, må eleven erstatte dette snarest.
Elevene ved Byggfag får utstyrsstipend, og dette kan de søke om umiddelbart når de har sagt ja til skoleplassen.
Utstyrstipendet 2016/2017: Kr 2195.
Velkommen!